Concessie

Geplaatst op 18 april 2014 17:56

Met ingang van 18 april 2014 is de veerconcessie Waddenveren West van kracht. Dit betekent dat Rederij Doeksen het alleenrecht heeft om de veerdienst uit te oefenen, maar dat hier wel strikte verplichtingen tegenover staan. Het doel van de concessie is: het bieden van een betrouwbare, veilige, frequente en betaalbare veerdienst, gedurende het hele jaar rond.

In het contract is geregeld dat Rederij Doeksen de veerdienst altijd – het hele jaar door – dient uit te oefenen, dus ook in de verlies latende  wintermaanden. Daarnaast is een bepaalde frequentie vastgesteld (hoe vaak per dag), evenals de tarieven die moeten worden gehanteerd. Rederij Doeksen kan de tarieven dus niet zomaar zelf vaststellen, laat staan verhogen. Voor frequent gebruikers hanteert Rederij Doeksen, met goedkeuring van de Rijksoverheid, een kortingstarief.

Het eisenpakket bevat ook het hebben van een veilig en professioneel apparaat en een complete, deugdelijke vloot, inclusief reserveschepen en beschikbaarheid bij calamiteiten.

In het contract is ook het gebruik en het medegebruik van de Rijksaanleginrichtingen (ligplaatsen in de havens) en de Rijkshaventerreinen geregeld. Daardoor kunnen schepen veilig aankomen en vertrekken. Ook kan zo het logistieke proces op de wal op een veilige en efficiënte manier worden geregeld.

 

Meer informatie over het Programma van Eisen van de Concessie Waddenveren West.

 

 

Laatste update: 27-09-2017