Sponsoring van eilandactiviteiten: Doeksen en de zeilwagen

Geplaatst op 6 december 2011 10:08

Op het strand van Terschelling rijdt sinds kort een fraaie nieuwe zeilwagen met het Doeksen-logo op de kuip. Misschien heeft u deze mooie Exelor zeilwagen al eens met vijftig kilometer per uur over het zand zien scheren. De wagen, onlangs aangeschaft bij de fabriek in Frankrijk, is een aanwinst voor de Strandzeilvereniging Terschelling, die er maar wat blij mee is. En daar zijn wij dan weer heel blij om.

 Zeilwagen

De aanschaf van deze wagen is een van de vele sponsoractiviteiten van Doeksen. Er wordt ons wel eens gevraagd of sponsoring zin heeft. Of dat wat oplevert. Zin heeft het voor Doeksen zeker, want het is een mooie manier om onze verbinding met de eilanden te bevestigen. De vraag of het iets oplevert, is lastiger te beantwoorden. Het is in elk geval een mooie stimulans voor een typisch Terschellingse sport. Dat is voor ons voldoende ‘opbrengst’.

Strandzeilen wordt in Nederland vooral op de zeer geschikte stranden van Terschelling beoefend. Een leuk detail is dat de familie Doeksen zelf tot de eerste strandzeilers op het eiland hebben behoord. Floor Lagerweij, voorzitter van de Strandzeilvereniging, meldt dat Jan Doeksen in 1991 behoorde tot de oprichters van de vereniging.

De nieuwe Doeksen-zeilwagen is nummer elf in het zeilwagenpark van de club. “Wij kunnen dankzij deze sponsoring nu nog meer van onze 140 leden laten trainen en zeilen”, zegt Lagerweij, die aangeeft dat de aanschaf van een nieuwe zeilwagen (kosten: meer dan € 4.000) niet in ieders budget past. De vereniging is afhankelijk van contributies, giften en sponsoring en is streng op het naleven van de veiligheidvoorschriften. Want alleen als hij geslaagd is voor een serieus examen mag een strandzeiler op eigen houtje het strand op. Verder kan de vereniging leden heel wat bijbrengen over de techniek, want, zo zegt Lagerweij, “Wie kan zeilen, doet het niet automatisch ook goed op de zeilwagen.”

Zeilwagen

De Doeksen-zeilwagen zal de komende tijd vaak zichtbaar zijn op het strand. “Het liefst na een paar dagen

noordwestelijke wind, want dan is het strand mooi glad. Met een windkracht 4 of 5 krijg je als strandzeiler echt een kick, net als het publiek dat op de wedstrijden afkomt”, zegt de voorzitter, die een flink aantal evenementen op de kalender (zie www.strandzeilen.nl) heeft staan.

Lagerweij meldt voor de volledigheid nog dat strandzeilen een echte groene sport is, ‘powered by’ windkracht. Om naadloos op ‘groen’ verder te gaan: “We hebben een fantastisch plan voor een nieuw ‘groen’ clubhuis. Duurzaam gebouwd, groen verwarmd en ook nog eens maatschappelijk verantwoord in het gebruik doordat we ook instanties als Staatsbosbeheer in staat stellen om de accommodatie te gebruiken voor natuureducatie. We hebben sponsors nodig en 2012 wordt voor dit project een cruciaal jaar”, zegt de voorzitter  (floor@lagerwey.org). We hebben het donkerbruine vermoeden dat Lagerweij en zijn strandzeilers nog wel gaan aankloppen aan de Waddenpromenade in Harlingen…

Reageer op dit bericht

Wij stellen uw inhoudelijke reactie zeer op prijs. We lezen alle reacties maar kunnen niet garanderen dat op iedere reactie een persoonlijk antwoord volgt. Uw suggesties nemen we vanzelfsprekend mee in onze bedrijfsvoering. Reacties worden niet op dit Blogboek gepubliceerd.

Naam: *

E-mail adres: *

Reactie: