Een kleine bijdrage voor een groenere wereld

Geplaatst op 21 december 2011 15:21

Ook Rederij Doeksen probeert de wereld ‘groener’ te maken. Wij scheiden al langer ons afval, springen zuiniger om met de brandstof voor onze schepen en steunen allerlei initiatieven voor een schoon milieu, met geld en op andere manieren. En u mag meehelpen!

Nieuw is dat u in de loop van 2012 uw eigen overtocht met onze schepen volledig klimaatneutraal kunt maken. Een kleine bijdrage per reis – aan te vinken bij uw internetboeking – is genoeg om ‘klimaatneutraal’ te reizen. En natuurlijk zorgen wij ervoor dat uw bijdrage op de juiste plaats terechtkomt: bij het FairClimateFund (FCF), dat particulieren, bedrijven (zoals Doeksen) en organisaties helpt om klimaatneutraal te worden.

Hoe werkt dat dan? “Wij scannen, reduceren en compenseren de CO2-uitstoot”, zegt Mattheus Blijenberg van het FairClimateFund. “Na het berekenen van de CO2-uitstoot geven we tips om het energieverbruik te verminderen, over te stappen op groenere energie en de restuitstoot aan CO2 te compenseren”,

Wat doet het fonds met uw en ons geld? “Wij investeren dat in projecten in India en Zuid-Afrika, die heel concreet resulteren in schoner stoken. In India helpen we arme gezinnen over te stappen van koken met sprokkelhout op kleine biogasinstallaties, die onder meer draaien op koeienmest. Dat is beter voor het milieu en er hoeft niet gesprokkeld te worden, waardoor mensen tijd overhouden om in hun bestaan te voorzien.” In Zuid-Afrika, zo vertelt Mattheus, helpt het Fund armen in de townships efficiënter te koken met steenkolen, op een manier die veel minder kolen kost, maar ook beter is voor de gezondheid van de gezinnen.

Al met al een prima manier om de CO2-uitstoot te compenseren. Bij Doeksen zijn wij zo enthousiast geworden over het idee, dat wij hebben besloten het geld voor relatiegeschenken ook aan Fair Climate Fund te geven. Dat vinden onze relaties vast niet erg…

En kijk ook eens naar de prachtige foto’s die aan boord van ms Vlieland en ms Friesland hangen in het kader van de eenjarige expositie ‘Tegenpolen’. Ze zijn gemaakt door NOS-nieuwslezeres en fotografe Sacha de Boer en Volkskrantfotograaf Raymond Rutting. Sacha ging naar het noorden van Canada en legde daar vast hoe de ‘global warming’ het leven daar het leven van de Inuit  beïnvloedt. Raymond ging naar de Zuidpool om tussen pinguïns en toeristen uniek fotografisch bewijsmateriaal te verzamelen van de impact de opwarming van de aarde op het poolleven.

De foto’s de expositie zijn door Doeksen bij wijze van sponsoring aangekocht en het geld gaat allemaal naar FairClimateFund. Dat geldt ook voor het geld dat u aan boord neertelt voor de boekjes van de tentoonstelling, à € 18,95 per stuk. Alles voor het goede (milieu)doel.

De actie voor FairClimateFund is een mooie opstap naar 2012, het jaar waarin ‘groen’ bij Doeksen (nog meer) centraal zal staan!

Reageer op dit bericht

Wij stellen uw inhoudelijke reactie zeer op prijs. We lezen alle reacties maar kunnen niet garanderen dat op iedere reactie een persoonlijk antwoord volgt. Uw suggesties nemen we vanzelfsprekend mee in onze bedrijfsvoering. Reacties worden niet op dit Blogboek gepubliceerd.

Naam: *

E-mail adres: *

Reactie: