Ms Tiger toucheert zandzuiger Piet Hein

Geplaatst op 30 mei 2011 21:14

Maandagavond 30 mei heeft ms Tiger, één van de twee snelboten van Rederij Doeksen, tijdens haar reis van Harlingen naar Terschelling een lichte aanvaring gehad met de zeezandzuiger Piet Hein. Bij het indraaien van de Blauwe Slenk liep het schip door een technische storing aan de waterjetaandrijving uit het roer. Door adequaat ingrijpen van de bemanning bleef de schade beperkt. Via verkeerstoren Brandaris is de aanvaring vervolgens gemeld en ook met de KLPD en de zandzuiger Piet Hein is contact opgenomen.

Na inspectie van de scheepshuid en kort onderzoek naar de oorzaak van de storing kon ms Tiger haar reis met aangepaste snelheid weer voortzetten naar Terschelling. Zeezandzuiger Piet Hein bleek ook slechts geringe huidschade te hebben opgelopen. Ms Tiger is vervolgens direct voor inspectie terug naar Harlingen gevaren.

Het snelle reserve schip ms Koegelwieck neemt tot nadere berichtgeving de dienstregeling van het ms Tiger over. Passagiers die de komende dagen voor de sneldienst hebben geboekt, worden gewoon conform dienstregeling vervoerd, zo laat Rederij Doeksen weten.

Reageer op dit bericht

Wij stellen uw inhoudelijke reactie zeer op prijs. We lezen alle reacties maar kunnen niet garanderen dat op iedere reactie een persoonlijk antwoord volgt. Uw suggesties nemen we vanzelfsprekend mee in onze bedrijfsvoering. Reacties worden niet op dit Blogboek gepubliceerd.

Naam: *

E-mail adres: *

Reactie: