Reactie op recente mediaberichten over conflict

Geplaatst op 27 april 2011 11:57

In reactie op de recente berichtgeving over de beschuldigingen van Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) laat Rederij Doeksen weten dat het een faire concurrentie voert met EVT. De schadeclaim die EVT al twee jaar geleden heeft aangekondigd, is ongegrond en wijst Doeksen af. ”Wij staan uiteraard volledig achter onze eigen veerdienst, dat zal niemand ons kwalijk nemen”, aldus directeur Paul Melles. “Onze concurrent wist helemaal waar het destijds aan begon en we begrijpen dan ook niet goed waarom ze nu van deze praktijken gebruik maakt.”

Rederij Doeksen vervoert nu al decennia lang dagelijks in een hoge frequentie eilandbewoners en bezoekers op een veilige en comfortabele manier van en naar de eilanden Terschelling en Vlieland. De veerdienst wordt uitgevoerd volgens de bepalingen die staan in een contract met de Nederlandse Staat. Rederij Doeksen heeft volledig te voldoen aan deze contractbepalingen en doet dat ook. Het is derhalve niet vreemd dat medewerkers van Rijkswaterstaat, dat toeziet op uitvoering van het contract, en medewerkers van Rederij Doeksen contacten onderhouden. Ze zijn immers contractpartners.

Rederij Doeksen is er zich ten volle van bewust dat ze de veerdienst uitvoert in concurrentie met EVT. Echter, gemaakte afspraken zullen ook door de concurrentie moeten worden gerespecteerd. Bovendien vindt Rederij Doeksen dat de veiligheid op de route en in de havens op geen enkele manier in het geding mag komen, reden waarom er hierover speciale afspraken zijn gemaakt.

Gelet op het feit dat EVT dreigt met juridische stappen, zal Rederij Doeksen in haar reactie beperkt moeten zijn. Ondertussen bereiden Rederij Doeksen en haar 200 medewerkers zich voor op het drukke zomerseizoen, om weer honderdduizenden reizigers veilig, comfortabel en tegen marktconforme tarieven naar en van de eilanden te vervoeren.

Reageer op dit bericht

Wij stellen uw inhoudelijke reactie zeer op prijs. We lezen alle reacties maar kunnen niet garanderen dat op iedere reactie een persoonlijk antwoord volgt. Uw suggesties nemen we vanzelfsprekend mee in onze bedrijfsvoering. Reacties worden niet op dit Blogboek gepubliceerd.

Naam: *

E-mail adres: *

Reactie: