Damwanden

Geplaatst op 4 maart 2011 12:54

De Leeuwarder Courant schreef onlangs dat de Tiger van Rederij Doeksen opnieuw schade had toegebracht aan de damwand te Harlingen. Rijkswaterstaat zou Rederij Doeksen hiervoor aansprakelijk stellen. Deze berichtgeving was onjuist en de krant heeft inmiddels gelukkig ook een rectificatie geplaatst.

Wat was er wel aan de hand? De eerste schade waarnaar de Leeuwarder Courant refereert, bleek niet door ms Tiger te zijn veroorzaakt, maar door gebroken ankers van de damwand nabij de plek waar het schip afmeerde. Toen Rijkswaterstaat later de damwand van de zuidelijke afmeervoorziening ging vernieuwen, bleek hoe instabiel de grond onder de kade was. Aannemelijk is dat deze instabiele conditie oorzaak is geweest van de schade die toen ontstond. Rijkswaterstaat heeft de schade inmiddels hersteld.

Rijkswaterstaat heeft verder onlangs bij peilingen een verdieping van de bodem waargenomen nabij de noordoostelijke kade in Harlingen, die Rederij Doeksen gebruikt als nachtligplaats voor haar snelboten. Er is hier geen schade aan de damwand vastgesteld.

Reageer op dit bericht

Wij stellen uw inhoudelijke reactie zeer op prijs. We lezen alle reacties maar kunnen niet garanderen dat op iedere reactie een persoonlijk antwoord volgt. Uw suggesties nemen we vanzelfsprekend mee in onze bedrijfsvoering. Reacties worden niet op dit Blogboek gepubliceerd.

Naam: *

E-mail adres: *

Reactie: