Samenwerken in Waddentaxi

Geplaatst op 2 februari 2011 10:17

Vlieland Maritiem Vervoer en Koninklijke Doeksen gaan samenwerken bij het aanbieden van vervoer-op-maat tussen Harlingen en Terschelling of Vlieland. De samenwerking vindt plaats binnen de nieuw op te richten V.O.F. “Waddentaxi”. We gaan samen de bestaande watertaxiservice verder uitbreiden en uitbouwen. Bedoeling is om gasten die bijvoorbeeld de veerboot hebben gemist of voor wie de tijden uit de dienstregeling van de veerdienst niet gunstig zijn, een aantrekkelijk alternatief te bieden. Naast het vervoer zelf denken we aan een “full service-concept” met zaken als valet parking, catering aan boord, bagageservice en vervoer van en naar de accommodatie op het eiland. Daarnaast kan de Waddentaxi ingezet worden voor spoedeisend vervoer naar de wal.

Als aanvulling op de Spike Islander, de bestaande boot van Vlieland Maritiem Vervoer, wordt er momenteel in Engeland bij South Boats een nieuwe catamaran gebouwd. Naar verwachting is deze boot dit voorjaar gereed. Beide boten zijn van hetzelfde type en hebben een capaciteit van maximaal twaalf personen, hun bagage en twaalf fietsen. De nieuwe watertaxi wordt ook geschikt gemaakt voor spoedeisend (zieken)vervoer. De maximale snelheid is 27 knopen; de kruissnelheid is 24 knopen. De nieuwe watertaxi is dertien meter lang en vijf meter breed en wordt aangedreven door twee Volvo Penta IPS high efficiency schroefinstallaties van elk 330 PK. Een overtocht per watertaxi vanuit Harlingen van of naar Terschelling of Vlieland duurt ongeveer een uur. De prijzen zijn nog niet bekend.

De samenwerking is een initiatief van Vlieland Maritiem Vervoer en past in de visie van Koninklijke Doeksen, waarin samenwerken met eilander ondernemingen én het continu verhogen van de service aan gasten centraal staan. We gaan de diensten van “Waddentaxi” aanbieden via een nieuw ontwikkelde “booking site”. Daarnaast is het mogelijk om via het bestaande Contactcenter van Rederij Doeksen te boeken.

Reageer op dit bericht

Wij stellen uw inhoudelijke reactie zeer op prijs. We lezen alle reacties maar kunnen niet garanderen dat op iedere reactie een persoonlijk antwoord volgt. Uw suggesties nemen we vanzelfsprekend mee in onze bedrijfsvoering. Reacties worden niet op dit Blogboek gepubliceerd.

Naam: *

E-mail adres: *

Reactie: